Jurist

De functie

Lextone biedt organisaties een direct en onafhankelijk kanaal waar zij met al hun juridische vragen terecht kunnen. Voor henzelf maar ook voor aangesloten leden. Bij Lextone Legal Services werken bekwame mensen die met aandacht luisteren, duidelijk informeren en adviseren in juridische zaken. Onze collega’s maken branche specifieke juridische informatie snel eigen en zijn daardoor in staat altijd actueel advies te geven aan gebruikers van onze diensten.


Onze voorkeur gaat uit naar adviseren van particulieren en zakelijke relaties op het moment dat er nog afspraken gemaakt gaan worden. Door duidelijk afspraken op voorhand kunnen in de toekomst geschillen worden voorkomen. Wij informeren en geven consequenties aan over te maken keuzes wanneer er onverhoopt toch problemen en conflicten zijn ontstaan. Door onze kennis te delen met onze relaties en ze te ondersteunen in het maken van keuzes, worden geschillen veelal snel opgelost zonder dat hiervoor een procedure nodig is.


De rechtshulp van Lextone is informeel en gemakkelijk toegankelijk. Lextone opereert tevens als een full-service voorportaal voor rechtsbijstandverleners zoals brancheorganisaties, vakbonden, rechtsbijstandverzekeraars en advocaten.

Wat ga je doen?

Je handelt eerstelijns juridische kwesties voor onze cliënten af. 

Onze klanten zijn particulieren en ondernemers met allerhande juridische vragen. De vragen hebben betrekking op ieder rechtsgebied binnen het Nederlands recht, maar gaan voornamelijk over het arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Je analyseert de vraag, beoordeelt de (rechts)positie van cliënt en geeft praktisch en toepasbaar advies op basis van mogelijke oplossingsscenario’s.

Wat kunnen we je bieden?

Lextone biedt je een uitdagende en verfrissende functie in een jong en dynamisch team van juristen. Dit is een parttime functie voor minimaal 24 uur (meer uren eventueel in overleg mogelijk) met onmiddellijke ingang.

We bieden je flexibele werktijden en een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Wie ben jij?

Je komt uit de directe omgeving van Almere. Je hebt ervaring met telefonische dienstverlening en het oplossen van  juridische dossiers. 


Daarnaast heb je aandacht voor de klant. Je hebt een sterk aanpassingsvermogen, zodat je je kunt inleven in het soort klant (zakelijk of particulier) en diens situatie. Verder kun je duidelijk advies geven in een voor de klant begrijpelijke taal.


We verwachten een flexibele houding t.a.v. inzetbaarheid. Denk hierbij aan weekend en avonddiensten.


Ben je onze nieuwe collega?

We nodigen je van harte uit voor een nadere kennismaking. Meer weten over de functie? Neem contact met ons op via 035 – 539 22 44 en vraag naar Martijn van Gastel of mail naar werkenbij@lextone.nl.

Voor meer algemene informatie over onze organisatie verwijzen we naar onze website. www.lextone.eu

Acquisitie op deze functie wordt niet op prijs gesteld.